onsdag 6 januari 2016

Grön onsdag-Max Factor color perfection eyeshadow 465Dags för årets första "Grön Onsdag" hos Karin på "Vacker & Underbar". Mina naglar är dock så nakna att hade jag lagt upp dem så hade jag fått erbjudande om en weekend på naturiststrand, så det fick bli ett öga istället. Ett vardagsöga mitt i all fantastisk nyårsmakeup. Det är förresten första gången jag fotar min makeup, så har ni tips hur det blir bättre tar jag tacksamt emot dem-ni får se detta som ett inlägg med stort hjärta och små kunskaper i fototeknik ;-)

Skuggan jag har använt är den ljusa skugga i Max factor color perfection eyeshadow 465 "Moonshine Meadows". Det är den, eller liknande ljushetsgrad, som jag brukar använda till vardags och ibland när jag vill vara alvisk. Om ni tycker "det är ju inte grönt överhuvudtaget" så kan jag ju säga att den är grönare när den inte fotas i mitt badrum, och att det på bilden är ungefär samma gröna färg som Crows Toes "Midgard" Den mörkare är också fin men har inte riktigt kommit på hur den ska användas. Vi får se om det kommer att bli fler ögon här, känner mig mer bekväm i nagelvärlden.8 kommentarer:

 1. jag tycker det är svårt att fota både make o naglar dock är naglar lättare=) fin make i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket =) Ja, lätt var det inte att få till. Det är också en övning i att gå utanför komfortzonen att faktiskt lägga upp en bild på mig själv.

   Radera
 2. Snyggt! Tycker det är ursvårt att få till vettiga bilder på ögonsminkningar så jag gör det sällan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar =) Jag tar också väldigt få bilder, men nu ville jag verkligen vara med i Grön onsdag och det fanns ingen tid att lacka naglarna =)

   Radera
 3. Fint smink! Det är nog mycket övning som gäller angående att fota smink. Testa massor av vinklar och olika exponeringstid/ljusalternativ skulle jag föreslå. Och ta massor av bilder, det gör jag alltid så är det inte hela världen om några blir dåliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för tipset. Olika ljusalternativ är en bra idé. Nu är detta lite av en sista minuten-bild men i framtiden kanske jag lånar bilder tagna på mig i andra sammanhang också. Är glad att alla tagit emot mitt första stapplande försök så fint :)

   Radera
 4. Fina skuggor och mejk! :D

  Jag fotar min mejk med blixt, det blir bättre och tydligare än dagsljus. Sedan föreslår jag att du tar den mörka skuggan i den yttre ögonvrån och under ögat, upp i globlinjen. Sedan suddar du ut den och på med den ljusare över i den inre ögonvrån. Lycka till! :D

  ps. Kolla mina mejker om du vill se hur jag menar, eller följ Linda Hallberg för massor inspiration! ds.
  ps 2. Visst är det kul med ögonskuggor! ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för detta spännande smink tipset och inspirationen =) Är lite i en sminkmässig identitetskris sedan SVT:s sminkös tyckte att min favoritskugga (Bronze bliss från Body Shop) var för gulröd för mig. Ögonskuggor är kul =)

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.