tisdag 18 april 2017

Den påskfria påskhelgen och väldigt mycket tisdag

Så har den nedlagda påsken förflutit. Hos mig och Goron blev det inget ris, inga kycklingar och inga ägg, men det blev bra ändå. Jag ägnade långfredagen åt sygillet, medan Goron lånade sin brorson några timmar och tittade på Lego. Grabbarna hade kul som jag förstod det. På påskafton var det släktträff med Gorons släkt. Jag gillar gemenskap, men har svårt för hur måltider läggs upp hos äldre människor. Kombinationen av efterrätt och tårta till kaffet förblir ett mysterium för mig. Eftersom Goron och jag båda är introverter så tog vi det lugnt resten av påskhelgen. Vi övervägde att gå på bio på måndagen, men kände att det var lite för mycket pengar för den filmen, så vi räknade på vad vi kunde göra för skoj istället och sparar pengarna. Att släppa påsken känns som rätt beslut. Det är inte hugget i sten, men just nu har jag ingen längtan efter påsk.

Imorse vaknade jag och kände att det är väldigt mycket tisdag (veckans segaste dag enligt mig). Hanterade känslan med att svara på ett ganska viktigt mejl och att städa badrummet. Fortfarande mycket tisdagskänsla, men den tunga känslan som ett ovårdat hem ger mig blev lite lättare.


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag föreslår efter varmrätten. Efterrätt i sig har jag ingenting emot, det är den onödiga överdriften att dessutom äta tårta till kaffet som jag vänder mig emot. Vem under 70 gillar sådant?

   Radera
 2. I am glad that dropping Easter worked for you this year. And so agree - an untidy home makes the negatives much bigger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. It feels so much better today, my beloved Goron did his part last night, so suddenly cleansing the kitchen feels doable.

   Radera
 3. Det låter som en härlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till bloggen =) Tack så mycket, det var det =)

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.