tisdag 20 januari 2015

Skapar struktur

Bloggtystnad...det har inte hänt något. Det är bara svårt att hitta blogglusten när världen är som att bo bland molnen. Inte på ett mysigt sätt, som när man är nykär och svävar på små moln, utan på det sättet att det är inte riktigt struktur just nu, utan saker svävar omkring och ändrar skepnad. Det är arbetssökande och några intervjuer så hoppet lever. Har en ingen struktur får en bygga en-jag har en grovskiss över hur jag vill att framtiden ska se ut-och hoppas att jag kan genomföra min plan. Det är lite för många faktorer som hänger i luften för att jag ska kunna prata om det, men det är skönt att ha en plan.

Det svåraste med att vara arbetssökande utöver inkomsten (och där har jag tur för jag är beviljad a-kassa och har en sambo) är just detta att inte ha någon struktur, något att binda upp livet på utöver mig själv. Det är lite som jag sade som att sväva på moln eller att gå omkring i sankmark. Känslan är ändå att livet är på väg framåt, oavsett om jag följer med eller om jag strävar emot och håller mig fast i väggen.

Positivt är att energin börjar att återvända. Igår sparkade jag till min inre latmask så att den fortfarande vrider sig i plågor ;-). Jag gick och tränade ett av mina favoritpass på gymmet-dans fusion. Det var en stående inslag i min veckorutin men det blev allt svårare när de bytte till onsdag. Nu är passet tillbaka och det var skönt. I korthet är det ett danspass (typ aerobics) där man får showa lite och ha lite glimten i ögat. Väldigt bra start på träningsveckan.

Imorgon ska jag spräcka parbubblan jag har levt i ett tag. Har inte känt mig speciellt festlig, men imorgon ska jag ge mig ut och träffa nya människor på Vegotweetup. Det ska bli kul, träffa nya människor och äta gott. Dessutom skönt att alla de nya människorna är vegetarianer/veganer, för det är inte alla dagen jag känner att jag vill att min vegetarianism blir en grej. Nu sitter vi alla i samma båt.

Med lite flyt kommer uppdateringarna tätare. En del kanske kommer att framstå ytligt-men man orkar inte att vara en djuping jämt.


4 kommentarer:

 1. Good luck.
  I love that you have found the energy to exercise. And some fellow vegetarians.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. Yes, that's the wonder of the Internet I think, the opportunity to find fellow minds and be less lonely. I look forward to it =)

   Radera
 2. Åh jag förstår precis vad du menar, när jag var arbetslös var jag till sist tvungen att göra nåt sorts schema för mig själv att gå efter, för jag kände att dagarna bara flöt in i varann!
  Duktigt att du tränar, det är verkligen en sak som jag önskar jag hade gjort mera när jag var utan jobb, tiden fanns ju liksom xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu blev det ett pass denna vecka, men ett pass är bättre än noll. Min vän Marion tipsade om att vara kreativ, och tror jag kan hjälpa mycket. Det svåra är att vänta på telefonsamtal inför intervju, då har jag lätt att vakta telefonen som hök.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.