fredag 23 januari 2015

Tweetup och torsdagsfilm

I förrgår var jag på vego-tweetup*. Alltid lite nervöst att gå på ett evenemang där du inte känner någon och knappt har telefon-numret till. Min oro var dock obefogad, för det var riktigt trevligt. Även om de flesta av oss aldrig hade träffats förut (även om flera av oss följer varandra på Twitter) så hade vi ju något gemensamt i form av olika grader av vegetarianism. Stämningen blev också ganska avspänd, eftersom det var en tweetup så var det okej att då och då plocka upp telefonen och twittra eller ta ett foto på maten (asiatisk och mycket god). Det är inte ofta jag befinner mig i ett sällskap och känner att jag vill träffa alla i det snart igen :)
'
Igår blev det lite lugnare med min och Gorons nya tradition Torsdagsfilmen. Det är Goron som kom med idén att sätta sig ner och titta på film på torsdagar. Vi började förra veckan och jag har redan märkt att det hjälper mig att varva ner. Det finns några regler för torsdagsfilmen:


 • Varannan vecka väljer Goron och varannan väljer jag. Skulle vi ha gäster en torsdag väljer gästen
 • Filmen ska helst vara kortare än två timmar, i och med att vi har jobb och jobbsökande att gå upp till
 • Minst en av oss ska inte ha sett filmen tidigare
Veckans val av film blev "Piraterna!" Brittisk leranimation. Den var riktigt bra och kul att två historiska personligheter jag är fascinerad av-Drottning Victoria och Charles Darwin (även om texten "Alla likheter med verkliga personer, levande eller döda..." nog aldrig behövts mer än här). Dessutom väldigt bra röster. Hugh Grant, Imelda Stanton, min nya favorit Martin Freeman och David Tennant (ingen film är så bra att den inte blir lite bättre med David Tennant).

*En tweetup är när flera twittrare bestämmer sig för att träffas utanför Twitter.

7 kommentarer:

 1. You are very brave. I am always anxious meeting new people - and usually try and get out of it.
  Loved that it was a success for you.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Well, it's actually not so much the people which makes it nervous, it's all things surrounding it "Will I be there on time?" "Will I find find the correct table?" etc. In this case, we all had something in common (vegetarianism) so we had some common expericences. Plus, the girl who came with the idea was a perfect "hostess" even to we were at a restaurant and made sure the conversation flowed just fine.

   Radera
  2. Hey @elephantschild It was actually I who came up with the idea after another vegetarian I met via Instagram wanted to meet more vegans and vegetarians:) Also I find that the people you meet via Twitter and Instagram often are just as nice in IRL as they are on respective media.

   And thank you so much, Anna, I'm glad you thought I was a good "hostess" :D

   Radera
 2. Kul grej med tweetup :D
  Och torsdagsfilm låter som en mysig idé, det skulle jag också vilja införa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt trevligt, bra restaurang och trevligt sällskap. Jag kan rekommendera torsdagsfilmen. Intressant nog så rekommenderade stressforskaren Tomas Danielsson att införa torsdagsbio, för då har man något att se fram emot och sedan är det fredag och sedan är det helg.

   Radera
 3. Tack detsamma! Det vore kul att göra en mer regelbunden grej av vegotweetup, alla behöver inte kunna alltid, konstellationerna kanske blir olika från gång till gång, men ändå, vi delar samma grundvärdering. Och gillar god och snäll mat:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag med om. Det är skönt att träffa nya trevliga människor och vegetarianismen inte är en grej (så kan det ju vara med våra kära blandkostare) Samma restaurang eller någon ny?

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.