söndag 14 juni 2015

När sommaren kom-studentmottagning och tygresa

I veckan kom sommaren in i 2015 för mig. Först var det studentmottagning för min näst yngsta kusin, och det var en otroligt skön mottagning, som alltid när min yngsta fasters familj står för värdskapet. Dessutom är alla festligheter när man får levande musik (mins kusins farbror och kusin spelade gitarr och violin). Det slog verkligen mig och Goron när vi kom hem, hur mycket energi vi hade kvar. Annars tar sociala sammanhang rätt mycket på våra energireserver.

Igår så gick jag upp galet tidigt för att vara med på Sygillets tygresa. Vi passade in 12 glada tyg-tokar i 3 bilar och körde ner till Korps för att handla tyg. Stämningen var lite "glada barn med e vuxnas plånbok i godisbutik". Jag planerar att sy en väska, och vill att den ska funka både till fantasy-event och när jag har vikingakläder. Så det gällde att hitta ett tyg som fungerar med min mantel (grön) mina hängsle-kjolar (sommarkjolen rostrött linne och vinterkjolen svartvitt fiskbensvävt ylle) samt min särk (gråblå). Efter letande hittade jag en jättefin diamantkypert i grönt och svart. När det gäller väskfodret så tänkte först köra på något grönt eller lila, men när två vänner oberoende av varandra tyckte att ett senapsgult foder jag funderade på körde jag på det. Passar jättebra eftersom jag i fantasy-sammanhang har ett alias som är en alv från Vattnadal, och de bär ju ganska höstiga färger. Det är extra härligt att handla tyg när sällskapet består av 11 bra smakråd.


Efter tygshoppingen, som i mitt fall även blev mönster till framtida kläder, åt vi lunch på ett café vid kanalen i Söderköping och därefter glass, ett lika viktigt moment som tyghandlandet enligt gruppen. Av någon anledning har Sörping (som de kallas) flera bra glasscaféer. Vi hittade ett med egen tillverkning, och det kändes i glassen. Mitt smakval blev polkagris och cocos, och det var äkta cocosflingor i cocosglassen samt krossad polkagris och en härlig mintighet i glassen. Det är så glass ska ätas, i solen utomhus i ett gott sällskap. 

Vi ramlade också på en söt liten presentbutik som hade rea på drakar just denna dag. De små söta damerna som hade affären blev genuint glada när en flock drakentusiaster ramlade in och glatt handlade med sig 11 små drakar hem. De berättade glatt att vissa hade de själva formarna till och andra köpte de in från England eftersom: "Svenska drakgrossister köper bara in svarta drakar. I England har de ett helt annat färgtänkande". Härlig liten butik, även om ingen drake hittade hem till mig.

Just den här dagen var det fullt av musikuppträdanden i stan, så vi avslutade resan med att lyssna på jazz på torget innan vi åkte hem. 


3 kommentarer:

 1. A sale on dragons? I would have bought up big.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, it was "Buy at least 2 dragons and get a 20% discount". So many lovely dragons, in different colors. Some of my friends did buy 5 dragons, so there was no loss =)

   Radera
  2. And "a sale on dragons" sounds like a great comic fantasy book. We actually started singing "How much is that dragon in the window?"

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.