tisdag 18 augusti 2015

Feng Shui-i lägenheten och i huvudet

Temat här hemma denna vecka har varit "Rensa". Två resor till återvinningscentralen har det blivit. Det är väldigt skönt att slänga ut saker som bara ligger här hemma och samlar damm. Inspirationen är att jag var vemodig på söndagskvällen och jag och Goron började att prata om att göra om hemma. Resultatet blev att vi åkte till återvinningscentralen med en säck igår, och gjorde om samma procedur idag. Goron har gjort vårt förråd lite mer organiserat, för att underlätta framtida rensningar, och jag har rensat ett gammalt databord, som nu är redo för ett nytt "liv" hemma hos min pappa.

De här rensningarna rör alltid upp känslor från jobbiga tider i mitt liv. Därför vet jag att jag kommer att vara trött på kvällen. Det som är skönt är jag trots det här, orkade med en lång diskussion på kvällen (via telefon) om diverse saker och säga till mig "Det här samtalet ska jag inte älta och gräva upp i framtiden". Visst, egentligen bör affirmationer och liknande vara positivt formulerade, men det kändes som en positiv förändring mer än negativt tjat på mig själv. Hoppas på att den här positiva spiralen fortsätter. Att arbeta mot målet att bara ha saker jag älskar hemma ger energi.

Naturligtvis måste rensning ha bra musik, och min favorit bland rensningslåtar är denna (som visuellt fått en Marvel-kostym)
2 kommentarer:

  1. Det är så skönt att bli av med allt skräp! Jag ser också framemot att bara ha saker jag tycker om hemma ^.^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen skönt =) Bara det här att bli av med databordet, som är den enda möbeln i vardagsrummet som inte är svart, vit eller grå ska bli jätteskönt =) Det ska bli skönt att öppna upp för möjligheter.

      Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.