söndag 4 oktober 2015

Laddad lördag

Tack så mycket för stödet i förra inlägget. Jag är inte helt förvånad, jag har kloka läsare =) Det kom många bra synpunkter, som att dricka te (det rådet följer jag till punkt och pricka) och att ta en facebook-paus. Det rådet kommer att ta lite tid att prova, men jag har kört en lättare variant av det, genom att läsa mindre i en grupp, som egentligen är underbar, men väldigt energikrävande just nu. Så de får diskutera utan mig ett tag.

Lördagen blev ganska mycket fullt ös. Jag inledde med en klädbytardag på Kulturhuset, för helgen omdöpt till Klimathuset, i Stockholm. Egentligen tycker jag att klädbytardagar är en bra grej, men det blev lite mycket hets för mig. Att de flesta plagg var i små storlekar är okej för mig, det som kommer in kommer in, men när människor knuffas, trängs och rycker så är det inte så kul. Hoppas dock på att det kommer fler dagar, och att någon tog mina plagg och trivs jättebra i dem (eller sydde något roligt). Jag kom hem med en tunika från Indiska (tillbytt med tanke på våren och sommaren) och en marinblå t-shirt med vingar i strass (kände att jag vill ha en t-shirt att jobba i utan nörd-tryck). Kläderna ovan var två positiva saker men det verkliga positiva med klädbytardagen var följande saker

 1. Jag kom verkligen iväg och genomförde någonting, t.om. två aktiviteter på en dag (mer om aktivitet två senare i inlägget) Har varit lite trött och bekväm, det är rätt skönt att vara hemma men jag vill inte bli en person som skippar roliga saker pga bekvämlighet
 2. Jag, som har en tendens att stanna för länge, både på bildigt och ibland bokstavligt, sade till mig själv att "näe, det här är ungefär så kul det kommer att bli och jag behöver energi till annat"
 3. Det var skönt, jag hade "biljetter" så att jag kunde hämta ut fem plagg, men valde att bara hämta ut två. Om jag bara hittar två plagg som jag vill och kan ha, varför ska jag vänta på att det kanske dyker upp fler eller ta något "bara för att". Det sägs att gratis är gott, men jag säger att gott är gott, och gratis är en bonus. 
Så, hem och byta om för det var möte i Forodrim. Det var ett tag sedan jag var på en av de festligare mötena, men jag hade väldigt kul. Träffade några medlemmar jag inte sett på ett tag, roligt att se dem igen, och samtalsämnena varierade från film till att diskutera hur man dansar till ompa ompa-musik. Det är faktiskt en av mina bästa recept på vardagslycka, lite mat och eventuellt en öl, i polare och vänners lag. Så jag känner mig lite varmare inombords, lite som en god kopp te.2 kommentarer:

 1. Love that life seems to be mostly better.
  And you are so right in exercising restraint. Two things you want is soooo much better than taking all five 'just because'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. I was thinking a bit like "What is the point of replacing things gathering dust, with other thing which will only gather dust?"

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.