tisdag 23 augusti 2016

Rensning av köket-lite lättare att andas


Vad gör två sambos en söndag när de är trötta som sarkofager? Att städa köket låter kanske inte som det första som händer, men det är vad jag och Goron gjorde. Vi hade en hel del överflödiga saker som stod i köket och gjorde det svårt att röra sig obehindrat i köket. Så vi körde iväg det till återvinningscentralen. Några saker, som kökspallen och en gjutärnsgryta, hade blivit onödiga dubletter hos oss, men har mycket att ge i någon annans hem. De fick därför hamna i återbruksrummet. Övriga grejer hamnade i återvinning. Goron blev rensningsbiten och rensade ett av våra skåp också. På bilden ovan ser ni sakerna i hallen, i väntan på att bäras ut till bilen.

Det var en väldigt bra grej att göra. Mitt mål är inte att bli minimalist till den grad att jag kastar ut skurhinken (jag har läst sådana kommentarer i minimalist-bloggar). Mitt mål är ett som jag har läst i en bok om feng shui (minns i dagsläget inte om det är "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston eller "Leva med feng shui av Agneta Nyholm Winquist) nämligen att jag ska gå in i rum, och öppna skåp, och få känslan att vilja djupandas. Det kan jag känna  i miljöer som är överlastade med prylar och intryck, eller konstigt möblerade, att det känns lite tyngre att röra sig och andas. Bilden nedan visar mitt rimliga mål en bra bit på väg. Mitt skafferi efter en rensning.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Thank you =) This is only the beginning, but it's a really good start.

   Radera
 2. Det är så SKÖNT att rensa. Har en garderob jag behöver ta itu med, men den får vänta någon vecka till tills det blir lite lugnare här hemma. Och jag blir frisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt, Jenny =) Men bättre att vänta tills du är frisk. Då räcker energin bättre. Kanske skulle skriva ett inlägg om rensningstips =)

   Radera
 3. Jag totalälskar ju feng shui tänket och skulle mer än gärna slänga ut ännu mer än jag redan gjort här hemma, haha! Men min man är en prylsparare av högsta rang problematiskt nog :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår känslan =) Nu vill jag inte kalla Goron för prylsparare, men vi har lite olika syn på saker. Jag har t.ex. köpt idén att se en film 10 gånger innan jag köper den, medan han kan impulsköpa film för att "den ser kul ut". Det där är jättesvårt, men jag tror på att prata, prata, prata och hitta nya lösningar.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.