måndag 22 augusti 2016

Sensommarblues

Helgen har passerat. Var det inte kroppen som tjurade (ingenting allvarligt) så var det själen. Pms har börjat att visa sitt fula tryne, och som ett resultat av det så tappar hela världen förståndet, eller så är min mentala hud som tappar tjocklek. Det blev lite scylla och garibadis av alltihop, när all negativ energi som kräks ut på nätet (framförallt av människor gamla nog för att veta bättre) och på andra sidan en förälskad polare, och jag känner mig inte hemma på någon av sidorna. Har dessutom svårt att hitta underhållning, eftersom mycket som visas är för skrikigt, brutalt, sexistiskt, okänsligt m.m.

Nu låter det helt hopplöst, men det är det inte. Det är bara min introverta sida som pockar på uppmärksamhet. Igår hittade jag och Goron lösningen i att han lånade ut sina schyssta hörlurar, så att jag fick lyssna på "chill out"-musik medan han splade "Doom" (hans sätt att koppla av). Morgonen idag ackompanjeras av en "prata lugnt men entusiastiskt"-dokumentär om Bill Watterson. Det är sensommar, den konstiga tiden mellan sommar och höst, en tid av överflöd och trampande i startboxen. Samtidigt så finns det en smak i luften, en smak av frisk, kylig höstluft, en smak av nystart. Jag härdar ut i den kvava sensommarluften och vilar, samlar energi till den fantastiska hösten kommer.

Okej, vi gjorde en nystartsgrej igår, men det får ni läsa om i nästa inlägg.

Vad gör du för att hitta energi när du känner dig lite trött och slut?

4 kommentarer:

 1. Bill Watterson the cartoonist? He is one of my heroes.
  When life is getting to me and I am feeling tired and overwhelmed I opt for time alone, preferably outside.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, the cartoonist. If you haven't seen the documentary "Dear Mr Watterson", I recommend it. It's available on Netflix.

   I get my share of alone time, since I work evenings and Goron works regular hours. I should spend more time outside though.

   Radera
 2. Förstår precis dina känslor, ibland hamnar man i såna faser och jag brukar försöka komma ihåg att de går över.
  Det som brukar ge mig mer energi är att läsa! Jag läser ju mycket ändå i vanliga fall men ibland är det bra för mig att verkligen fokusera på det och skippa alla tv-serier till förmån för läsande ^_^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsande är bra. Jag läser två böcker just nu. Dels en torr, men intressant sak om vikingatida slaveri och "Shannaras önskesång" för andra gången. Sedan blir det tv-serier också, men väl valda.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.