fredag 9 september 2016

Nerds collide-nördtjej och nagellack

Det finns svåra saker med att vara inne i nördkultur och samtidigt gilla något så traditionellt kvinnligt kodat som nagellack. Det är att dina referenser och källor till inspiration ofta inte står så högt i kurs. Jag har upplevt det två gånger, dels var det en lackbloggare som varje gång jag lade in mina inlägg till "Grön Onsdag" kände att det var väldigt viktigt att berätta att hon inte förstod ett dugg av vad jag pratade om, oavsett om inspirationen kom från "Sagan om Ringen" eller nordisk mytologi. Till sist sade jag ifrån att oavsett om hon försökte få mig att framstå som konstig eller förminska sig själv, så fanns det ingen anledning att göra det. Det andra var när en annan bloggare visade Star Wars-lack och en lackbloggare som jag verkligen respekterar, konstaterar att lacket var jättefint men att lackamnet var fånigt.

Händelser som ovan får mig att tappa lusten för hela konceptet med nagellacksbloggande. Naturligtvis har alla rätt till sin åsikt, men det får mig att fundera på om det är ett sammanhang som jag hör hemma. Jag ser inte varför det skulle vara fånigare att döpa efter en karaktär i "Star Wars" än t.ex. "Helt Hysteriskt" eller "Sex and the City"? Så just nu tar jag paus från att blogga om nagellack, medan jag kommer fram till var jag hör hemma. Jag vill påpeka att jag respekterar samtliga ovan nämnda kommentatorer som människor, men jag känner inte för att ta plats i deras rum. Vill ni se mina lack så dyker de upp på mitt Instagram.

Vad tycker du som läser?
11 kommentarer:

 1. Jag gissar att det var Yoda som jag bloggade upp du tänker på. Och jo - jag blev också skitsur av den kommentaren. Jag tror dock att det var Polish alcoholic det syftades på, att det var MÄRKESnamnet och inte LACKnamnet som åsyftades. Men jo - jädrigt onödig kommentar kan man tycka. Vissa skulle behöva tänka efter före både en och sju gånger.
  Roligt då att de åtta lack jag har på ingång är Teen Wolf-lack. Nästan så jag hoppas att de ska reta någon. Mohoho!
  Kram på dig! Vi nördar får hålla ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har förstått situationen rätt. Som du säger, onödig kommentar hur det än var menat. Hur många lackmärken låter inte småfåniga, och måste ett märkesnamn vara intelligent? Jag ser fram emot Teen wolf-lacken, trots att jag inte har sett serien. Kram på dig-och från en Star Wars-nörd till en trekkie, Live long and prosper.

   Radera
  2. Känner också att de här "temadagarna" i lackning har blivit mer plikt och press än glädje. Då är det dags att backa ett tag och se. Tyckte förövrigt att du hanterade surkommentaren med stor värdighet.

   Radera
  3. Vi kan väl säga så här - chansen att jag kommer vara med på en temadag i fortsättningen har blivit i stort sett obefintlig.
   Jag har inte varit med på Blå Måndag sedan 2013 - en temadag som jag skapade och som jag ofta önskar att jag inte hade låtit vandra vidare. Och nu tappade jag lusten till andra temadagar med sisådär 100%. Kanske någon nailart eller holo någon gång i framtiden, men troligen inte. Särskilt inte med de planer jag har för min nagelblogg. :/

   Radera
  4. Jag förstår den känslan. Jag har, som sagt, insett att temadagarna begränsar mitt lackande mer än berikar det. Dessutom så blir jag mer och mer skeptisk till att uppmuntra till konsumtion på det sättet. Det känns inte så nära mina värderingar längre.

   Radera
 2. It is your blog, and your life. Do what is right for you.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you=) That is my plan. Like I said to Jenny above, some of this themes in nail polish blogging has become more pressure than pleasure. When you seem to have "to much" on your hands, I believe in losing the thing that gives the smallest amount of joy. Right now, that is blogging nail polish. Have a great weekend =)

   Radera
 3. Men vad tråkigt! :/ Jag hoppas dock att du ska fortsätta med ditt nagelintresse eftersom du tycker om det, du hör hemma var du vill och det är illa att folk ska få dig att känna dig ovälkommen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lesthi =) Ironiskt nog så kommer jag nog att lacka naglarna oftare på grund av detta. Har tidigare skippat att måla naglarna pga att "Nä, det är snart temadag X och då kommer jag att vilja ha naglarna i den färgen". Sedan var inte den senaste kommentaren riktad mot mig personligen, men den var så onödig och tråkig.

   Radera
 4. Tycker det är supertrist att folk måste ta på sig att kritisera andras nöjen och inspirationsämnen och tycker din röst i bloggosfären kommer att saknas om du känner att du inte vill vara där. Är också en nörd och jag kommer inte låta mig tystas för att någon med andra nöjespreferenser har åsikter. Jag kommer troligen visa mina frankade lack med namn inspirerade av mitt World of Warcraft-spelande och jag köpte lack från Misa nästan endast för att namnen var från Star Trek. Nörda på! Du har i alla fall mitt totala stöd i den frågan! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din support, Lottsky =) Jag kommer inte att sluta nagellacksblogga för alltid. Däremot kommer det att bli mer sällan. Mer att hur mina naglar är målade styr bloggandet än att bloggandet styr hur jag målar mina naglar, om du förstår. Dessutom var det ett tag sedan jag tog mig tiden att sätta mig ner och måla naglarna.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.