söndag 16 oktober 2016

Min ställtid och jag

Det är lite ställtid i mitt liv just nu. Saker är på gång, bra saker och spännande saker, vilket gör att jag är lite mellan saker just nu. Det får mig att tänka på detta med ställtid, något som jag mer och mer förstår är viktigt. (For my international readers "ställtid" is the time when you adjust yourself mentally to go from one thing the other. Leaving for work, or going home is a brilliant example. Is the an expression for it in your native language?). Att komma underfund med att jag behöver, och påverkas av ställtid, har hjälpt mig oerhört. Det finns människor som kan från en sinnestäming till en annan som genom genom ett trollslag, men jag är inte en av dem.


Syntolkning video: Tony Stark flyger som Iron Man över New York. Han landar och rustingen tar av sig själv, bit för bit.

Jag har insett att när jag går från en aktivitet till annan fungerar min hjärna lite som Iron Mans rustning ovan. Den tas av bit för bit, och om jag stressar min själv i den processen så får jag gå runt med mentalt tunga stövlar eller en mask.

Hur är du med ställtid?


2 kommentarer:

  1. We definitely use the expression 'down time'. And I need it. NEED IT.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I need it as well. I think that considering the dow time can help a lot when battling stress.

      Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.