fredag 18 juli 2014

"Vi är ovana vid att dela tankar..."

Har haft en ledig dag idag. Jag och Goron diskuterade hur vi kan få sambolivet att fungera på bästa sätt. Vi har inte varit osams men eftersom jag arbetat mycket kväll och Goron måste lägga sig tidigt på grund av tidiga morgnar, så har vi inte haft tid att prata ihop oss. Det gjorde att vi inte hade koll på varandras planer. Nu är risken att vissa här springer ut och gråter på grund av ostighet, men vi är så beslutna att inte bli osams över småsaker att vi kläckte en lösning. Vi har nu skaffat en tavla från Granit att ha i hallen så att vi kan skriva upp planer och planera gemensamt. Som Goron så klokt sade "Vi är inte vana att dela tankar..." och det har han rätt i. För tre månader sedan så spenderade vi ju bara fredag-söndag kväll ihop, och det är en helt annan femma än att bo tillsammans. Tavlan är nu uppspikad och det vi gör denna vecka är uppskrivet.

Min lediga dag spenderade jag med nystan. Vi gick på bio och såg "Grace of Monaco". Som jag förstår det är filmen omdiskuterad och gör inte anspråk på att vara en biografi, men jag fann den ändå ganska intressant. Dessutom har den två förtjusande skådespelare i biroller, Frank Langella och Derek Jacobi. Kanske ingenting att springa på bio för, men sevärd när den kommer på DVD.


5 kommentarer:

 1. Sharing a life is difficult. Worth it (so very worth it) but not easy. I like your idea of the painting. Communication is soooo important.
  Good luck to you both.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree with your point about it being worth it. Google translate made a mistake though, it's not a painting, it's more of a message board actually.

   Radera
  2. Thank you. I wondered - but couldn't tell.

   Radera
 2. Det kan vara riktigt knepigt att kombinera två liv till ett samboliv eller kärleksliv. Vissa gånger vill man mest bara leva som man "alltid gjort" och glömmer att det krävs lite mer planering över det. Fint att ni ska skriva ner saker att göra tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du mycket rätt i Spelinnea. Det har hänt att jag har glömt det och sedan tänkt på att "just det, jag har en sambo". Fast jag har dagar åt det andra hållet när jag bara tycker att det är häftigt med världens bästa sambo.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.