söndag 19 april 2015

Listen with your heart

Ibland kommer det blogginlägg på bloggar man följer som passar perfekt just då. Balans i livet länkade en text från Elisabeth Labacci, om att lyssna inåt och hitta vad som är din dröm, och identifiera vad du själv gillar och vad t.ex. trender och din kultur har lett in dig på att gilla.

Den här texten talade till mig eftersom det är något jag arbetar med just nu, att hitta tillbaka till de saker jag tycker om med mig själv och som jag ser att jag mår bra av inifrån och ut. Det kändes skönt, som en liten dunk i ryggen att det är helt okej att gå på sin egen magkänsla, och känna efter själv vad som känns rätt. Den dunken kan jag behöva, för även om jag kan gå min egen väg, så är jag ganska duktig på att omge mig med auktoritära personer som gärna ger mig råd om hur jag ska göra. Då är det skönt att bygga upp sin inre styrka, kunna säga "Tack för tipset, det är noterat" och sedan använda sitt eget omdöme.

Igår använde jag mig av den saken i praktiken, och stannade hemma från sygillet, som ändå är väldigt skoj, eftersom jag kände att jag behövde vara hemma i Nerdwana, bara vara och umgås med sambon. Det känns jätteskönt och jag ser redan framemot nästa gång jag ska dit och träffa de andra. Det har varit trötta, griniga dagar för mig, så det var skönt att kunna vara hemma i lugn och ro och hitta tillbaka. Förutom sambons kramar har jag hittat några andra bra strategier för att orka.

En sak jag gillar, och ger blanka tusan i vad resten av världen tycker om det, är filmmusik. Så det passar bra att ha en låt från "Pocahontas" på temat.


6 kommentarer:

 1. Vad bra skrivet Anna, och jag tycker som du. Gilla det du gillar, och stå för det, istället för att låtsas gilla mer creddiga saker. Jag är så stolt över min 16-åriga dotter som står för att hon gillar låtar från Barbie & Tiggarflickan, på engelska. Bra texter och faktikst en bra film, men inte så många 16-åringar som skulle erkänna det. Den låten du har lagt ut är också en av hennes favoritlåtar. Bra texter och låtarna passar så oerhört bra till hennes röst också. Styrka för mig är att våga stå för den man är och det man faktiskt tycker om, även om det skulle vara annorlunda än vad många andra gillar, och som råkar vara trendigt.
  Ansi - balans i livet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant Ansi. Jag hejar på din dotter-hälsa henne att jag gick igenom större delen av mina tonår lyssnandes på diverse Disneysoundtracks =)

   Jag tror att vi skulle kunna lindra ganska mycket psykisk ohälsa i Sverige om det blev mer accepterat att lyssna inåt istället för "Keeping up with the Joneses" som det kallas på engelska.

   Radera
 2. Helt rätt - livet är för kort för att dansa efter någon annans pipa. Har också en gång i tiden omgivit mig med s.k. "auktoritära" människor som tror sig veta vad som är bäst för allt o. alla, är så glad att ha rensat bort även dem ur mitt liv o. är nu mera noga med att bara omge mig med personer som ger mig positiv energi :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till bloggen =) Ja, det blir jag också allt bättre på. Just det här att känna inåt tror jag är en av de saker som gör att mitt och sambons förhållande fungerar så bra-att vi har tänkt på "Vad behöver vi?" istället för "Hur gör par?"

   Radera
 3. Åh, jag brukar lyssna på intromusiken till Lilla sjöjungfrun när jag känner mig nere för det är så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intro-musiken är jättefin. Överhuvudtaget så är "Part of your world" nog en av de vackraste disney-ballader som skrivits.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.