måndag 6 april 2015

Saker jag är trött på

Detta är i 9 av 10 inlägg en positiv blogg, men ibland behöver jag lyfta på locket och pysa ut lite ånga. Här kommer en lista på saker som jag ät trött på och som ibland gör mig trött också.


 • Gnäll på sociala medier 

Den här punkten kom upp när en polare skrev på facebook att hen börjar att jobba heltid på måndag och därför har mindre tid för "skit som facebook". För mig kändes hela grejen så off att jag inte ens orkade skriva ett svar. Nej, jag tror inte att sociala medier kommer att lösa vare sig Mellanöstern-krisen eller världssvälten, med det är ett utmärkt verktyg att byta åsikter och erfarenheter. Vad gör man ens på facebook om man tycker att det är skit?

 • Högtider i media
Måttet var rågat när "Nyhetsmorgon" bad oss skicka in "äggfies" alltså selfies målade på ägg. "Nyhetsmorgon" är alltså ett vuxenprogram. Hade det varit barn som skulle skicka in det till "Bolibompa" hade det bara varit gulligt men nu känns det ...dumförklarande. Överhuvudtaget känns det inte som att TV behöver visa så himla mycket traditionell påsk. De som vill gör det ändå och alla som inte vill/har någon att fira med uppskattar nog att slippa få det nerkört i halsen! 


 • Höhö-humor
Jag brukar kalla det här för "gubbhumor" men det nya begreppet är mycket bättre. Finns det något mindre roligt än humor som går ut på att skratta åt och förlöjliga saker som man inte förstår. Gärna sådant som bidrar till en mer nyanserad värld. Den ultimata höhö-revyn klämmer in HBTQ-fobi, rasism, förlöjligande av kvinnor och andra religioner innan andra akten.

Jag tänkte skriva "Gnäll" som fjärde punkt men då hade jag dissat mig själv haha. Ni kan vara alldeles lugna, redan nästa inlägg kommer att bli mer positivt.


6 kommentarer:

 1. Sometimes we need to let the negatives out - before they fester and grow inside us.
  I hope today is better. Much better.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. Today was so much better. There's still a lot of things to be done, but there is love, and where there's love, good things can grow.

   Radera
 2. Undrar om vi har samma polare för jag känner också en som uppdaterade precis så och det störde mig något enormt, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom tror att du har rätt så mejlar jag dig om det.

   Radera
 3. Klockrent skrivet - håller helt med!! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika-välkommen till bloggen och tack så mycket :) Som sagt, ibland behöver man lyfta på locket och pysa ut lite ånga.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.