onsdag 8 juli 2015

Grön onsdag och "The fellowship of the nails"-Pahlish Singing in the garden

Dags för "Grön onsdag" igen och vad passar då bättre än ett lack som jag har köpt av just grundaren, Karin på Vacker & Underbar. Dessutom fortsätter jag med "Fellowship of the nails"-idag med den sanne hjälten i "Sagan om Ringen"Sam Gamgi

Till Sam har jag valt Pahlish-lacket "Singin' in the garden". Namnet spelade in, Sam är ju trädgårdsmästare. Men det här lacket får mig verkligen att tänka på naturen och trädgårdar. Det blekgröna i tonen med mörkgröna specs, ger mig associationer till mossbevuxna stenar, till fågelägg och till lavar och till vissa växters grågröna blad. Dessutom är färgen inte så iögonenfallande, vilket passar till Sam, som ju verkar utan att synas i boken. Det finns ett grönt glitter i den, men det syns bara i vissa vinklar (jag försökte ta en närbild nedan). När jag skulle köpa lacket så googlade jag det, och hittade Lacky Corner, som beskrev det som "vardagsglitter", och det är väldigt träffande, speciellt eftersom glittret, som hos alla Pahlish-lack jag har testat, följer med upp ur flaskan väldigt snällt. För några år sedan hade jag knappt tittat åt den här färgen, men nu har jag känslan av att jag kommer att använda den ofta :)

10 kommentarer:

 1. Fint lack, förstorade bilderna för att se ordentligt...en har ju nåt åldersfel;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket =) Ja, det här lacket är snyggt men inte så snällt mot vare sig dåligt upplösta bilder eller ålderssynthet ;-)

   Radera
 2. Lika snyggt på dig som det var på mig! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket=) Det är riktigt fint, subtilt men fint. Alla lacken kom fram hela och fina förresten =)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack så mycket =) Ja, hela finishen är snygg, just att det finns ett glitter men det är inte en glitterbomb på naglarna.

   Radera
 4. Tänk att jag missat att det här lacket var Sagan om ringen lack! Sam är den riktige hjälten i sagan även om Pippin är min favorit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, nu inser jag att ett litet förtydligande är på sin plats. Det här är på intet sätt tänkt som ett "Sagan om Ringen"-lack av vare sig Pahlish eller LOTR-franchisen, det är min personliga tolkning av brödraskapet som nagellack. Jag har ju faktiskt gjort Pippin också =)

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.