måndag 26 oktober 2015

Söndag på Syfestival

Igår bröt jag ny mark personligen. Jag gick på sy-festival i sällskap med Sygillet. Har fått höra att det är en rolig mässa, men väldigt energikrävande, så jag packade ner 1 liter vatten, lunch och torkad mango i väskan. Vi blev fyra stycken som gick på symässan, några av oss hade t.om. varit där dagen innan. Totalt blev det sex timmar på mässgolvet, tittandes på textil och smyckesdetaljer (Syfestivalen skulle också kunna heta kreativa festivalen) och agerandes smakråd till varandra. Jag kom hem med band till min fantasy-garderob (bl.a. den Loki-inspirerade klänning jag håller på att sy. Den kommer på bild när den är klar) och ett fantastiskt viskos-tyg från Stina Jakobsson design, med runskrift på. Jag har fått en översättning, så vi får se vad det blir (köpte bara en meter.

¨

Banden jag köpte. De mörka banden är till Loki-klänningen och det vita till min blå särk.


Närbild på runtyget som är lite mer gråblått i verkligheten.

Trots att jag var trött i kroppen och behövde ta ett bad när jag kom hem, så var jag inte så psykiskt slut som jag brukar vara när jag kommer hem från saker där det har varit många människor, ljud och synintryck. Jag hade heller ingen huvudvärk. Jag tror att det beror på följande saker:

 1. Jag såg till att dricka ordentligt med vatten
 2. Jag var i ett bra, balanserat sällskap där alla pratar med alla och vi förenades av ett gemensamt intresse. Det var riktigt kul och samtalet var levande. Inte en som dominerar och drar iväg och övriga får vackert hänga på. Vi har olika smak och intressen inom sömnad, men vi respekterar det. 
 3. Det var ett väldigt välplanerat besök. En paus för mat, en för fika och mässan betades av en gång i taget. Skönt och allt hanns med. 
Så mina tips för mässbesökare i februari (jag kommer förhoppningsvis att vara där) är att ta med vatten och mat, ta en gång i taget, var inte rädd att ta pauser och om du har en inspirationsbild till ett projekt så spara den i dropbox/mobilen/kalendern eller var du nu sparar bilder och ta med. Jag klarade mig från flera impulsköp och gjorde ett fynd genom att ha med mig en bild i dropbox.

Den inspirerande och roliga mässan kommer jag att bära med mig som pepp inför den här veckan, som bär på förändringar i mina rutiner (jag tror dock att det kan bli bra när "the winds of change and chance" fått blåsa klart) och dessutom tandläkarbesök. 
2 kommentarer:

 1. How lovely, both that you could go and enjoy it, and that you weren't shattered afterwards. Great tips too.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. I'm grateful for it, too. I have realised that I'm the kind of person who needs to rest after these kind of things, no matter how fun they are. Thankfully, Goron is the same and I have these tips who will, hopefully guide me in the future.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.