söndag 13 november 2016

Snökaos, Pomodoro-pluggande och knubbiga ufon

I onsdags kom snön till Stockholm, och som "traditionen bjuder" så blev det snökaos. För en gångs skull behövde jag dock inte få panik direkt, i och med att jag hade självstudier och kunde plugga hemma. Jag läser en kurs om Miljökonsekvensbeskrivningar (Environmental Impact assessment) ifall någon undrar. Har hittat en studieteknik som fungerar för mig.Pomodoro heter den och går i korthet ut på att sätta en timer på 25 minuter och plugga koncentrerat under den tiden. När timern ringer tar du 5 minuters paus och sedan upprepar du proceduren. Efter 4x25 minuter så tar du en längre paus.

 Dagen efter var det dock föreläsning, och jag var väldigt i valet och kvalet om jag skulle vara med på den med tanke på busskaoset. Dock så lär jag mig bäst när jag lyssnar, så trots en oviss natt så gav jag mig ut i den snöskrämda trafiken. Det var första gången på länge som jag åkte buss eller bil och inte kände mig trygg. Jag såg två bussar som blivit stående i diket. En av dem var vikt som en vinkelhake så jag kan bara hoppas att ingen blev skadad. Trots allt tog jag mig till Universitetet och hann vara med på föreläsningen. Den var värd att lyssna på.

Det har dessutom dykt upp nya husdjur hemma. Fyra stycken dvärgkulfiskar bor numera hos oss. De är söta men arga, så de bor fyra stycken i ett eget akvarium, trots att de bara är 3 cm långa. Kulfiskar har en skön stil. De simmar som små knubbiga ufon. Jag tycker om hela den familjen-den mest kända är nog igelkottfisken som blåser upp sig. Jag har dock, av etiska skäl, valt att inte ha saltvattensakvarium så därför är det mysigt att de små sötnosarna är sötvattenlevande. Har tyvärr bara en suddig bild på dem, så jag bjuder på en youtube-video som jag har hittat istället.


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Själv tycker jag att det är när det kommer ordentligt med snö, så att det blir mjuka drivor och sammetsgardiner på träden.Dock trist när det ställer till så mycket för trafiken.

   Radera
 2. Stay safe in the snow - and enjoy your aquarium. Hours of fun watching.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. I fortunatly have good winter shoes, so I'll do my best to survive. These dwarf puffers are extra fun to watch since they watch you back.

   Radera
 3. Åh fy vad hemskt med bussen :O
  Just förra veckan var det minsann skönt att fortfarande ha gångavstånd till jobbet alltså i allt kaoset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag verkligen =) Gå brukar ju funka, bara en klär sig varmt och har bra skor.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.