onsdag 28 december 2016

Om människor som gnäller på andras sorg


Ida Kjellin har en viktig poäng. När en kändis dör så står det inte på förrän gnällspikarna står i farstun och ylar om att "Den kärleken borde riktas till den som lever" och "manar till aktion". Som om det skulle finnas en begränsad mängd kärlek i världen, och himlen förbjude att en enda droppe sprids på någon annan än de som lever. Det handlar om timing också. Varför skriva ut detta när en värld är i sorg? Det är helt okej att inte dela sorgen, men man kan respektera den. Någon skrev på en väns inlägg "Haha, jag tror att du trampade på en öm tå där ;-)", Då hade jag god lust att skriva. "Ja, vissa människor känner saker. Har du problem med det?"

Märkligt nog har jag aldrig hört dessa personer, som säger att levande människor är viktigare än döda, uttrycka några problem med dödsannonser, begravningsblommor eller smyckade gravar. Så min känsla är snarare att de vill ta billiga duktighetspoäng (ett uttryck jag kommer att återkomma till) genom att visa sig unika gentemot massan.

4 kommentarer:

 1. Grief is an expression of love. And there is not eough love in the world for us to disrespect it however it is shown.

  SvaraRadera
  Svar
  1. That's exactly what I thought. In this day and age, to see people coming together, regardless of age, sex and location, to share their grief, and thereby love, is something beautiful. Also, I don't what good will come out of rating feelings.

   Radera
 2. Usch vad tråkigt med såna människor! Jag blev väldigt upprörd när Michael Jackson gick bort, jag tycker han verkade vara så fantastisk människa, jag hade sett alla dokumentärer och intervjuer och att möjligheten att någonsin få träffa honom på riktigt eller gå på en konsert försvann var väldigt tung även fast han "bara" var en kändis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen segt, speciellt eftersom det inte direkt är första gången hen gör det. Jag tycker synd om hen, för om man tror att kärleken är någonting begränsat så är man bra futtig.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.