söndag 1 januari 2017

Smaken av nystart

Mitt bord dukat inför nyårsmiddagen
Syntolkning: Ett bord dukat med en svart duk, ljusa tabletter och tallrikar. Belysningen är släckt och rummet lyses upp av 9 stycken levande ljus och en blå adventsstjärna

Gott nytt år mina kära läsare =) Jag hade inte så mycket pepp inför nyår. Trots, eller kanske tack vare, mina låga förväntningar blev detta nyår bättre än på många år. För första gången sedan jag och Goron flyttade ihop hade vi middagsgäster, nämligen Gorons bästa vän som till vardags bor i Kiruna och sambo. De var mycket bra middagsgäster, iallafall i mina ögon. V inledde kvällen med att gå och se "Rogue One-A Star Wars Story" (det kommer ett separat inlägg om den) och sedan blev det tvårätters-middag (kikärtscurry med halloumi och hemmagjord vegansk jordnötsglass med kolasås som dessert) och soffhäng. Det definierande ögonblicket när jag insåg att jag hade koll på läget, var när jag spillde ut en tredjedel av riset, och varkken fick panik eller bröt ihop. Det blev en middag med lite mindre ris helt enkelt. Jag läste ett klokt citat att de bästa nyåren är de som firas in, inte med full symfoniorkester, men med en liten glad trumpet. Så var mitt nyår, en liten glad trumpet. Kan också säga att i år sade jag inte "Gott nytt år" när det nya året slutade, utan "Fudge* you, 2016".

Nyårsdagen brukar bli en långsam historia, men i och med att nyåret blev så lagom, så hade jag lite energi. Har tagit itu med det mesta av post-middagsbestyr och har dessutom tränat. Provade dans soft, eftersom jag gillar dansinspirerade träningspass, men förra gången jag provade det kändes det flamsigt och oseriöst. Nu har en ny ledare tagit upp det, och det var som en omvänd hand. Mycket kul, vi dansade oss nästan runt hela världen. 

På vägen till gymmet kände jag den, smaken av nystart i luften. Det är en skön känsla, som jag försöker att använda till något bra. En klok vän till mig väljer varje år ett ord som får genomströmma hans mål under året. Jag har inspirerats och väljer att 2017 kommer att vara modets år. Det kommer att behövas, men jag hoppas att jag om ett år skriver på denna blogg att "Det krävdes mod under året som gick, men det var värt det".

*Ja, jag vet. Egentligen är det ett alldeles för gott godis för att använda som svordom, men jag sade något betydligt fulare och vill inte uppröra mina läsare.

2 kommentarer:

  1. I don't think many people were sad to see the back of 2016. I hope the world has a much better year, and kindness and decency take centre stage.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I hope so, too. I feel like the world lost some luster in 2016, but I feel like there's a lot of people saying "Enough! Time for love". I just hpe their voices will be heard.

      Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.