torsdag 1 oktober 2015

Anteckningar från en surkålsburk

Det här kommer att bli ett ärligt inlägg, och inte ett av den allra peppigaste sorten. Även om saker och ting har börjat att ljusna, (jag har fått ett jobb på 25% som känns bra och Goron tar ett nytt steg i sin resa mot tillfrisknande på måndag) så känner jag inte att jag är glittrande glad så jag borde. Tvärtom känner jag mig rätt gnällig, och det är inte en kul känsla. Jag märker att jag dras till platser som gör mig irriterad (t.ex. vissa hemsidor) och har lite svårt att slappna och se positivt på saken.

Vad ligger bakom det här? Jag tror att det är en kombination av saker. Dels släpper spänningar från att söka jobb, i och med att någon faktiskt tror på mig tillräckligt mycket för att anställa mig. Turen till köpladan i lördags tog nog mer av min energi än jag var beredd på. Dessutom känner jag mig så oerhört trött på all missunnsamhet och negativ energi som människor kräks ut just nu, speciellt på nätet. Det är tröttande och dränerande att vara den som säger ifrån då, för tyvärr jag är den typen som inte kan vara tyst. Senast idag så skrev en bekant på fb en uppmaning att "idén är att fylla Facebook med hårdrock och därmed bryta den monotona strömmen av selfies och sensationalism." Nu låter jag som surast i Stockholm, men i min värld så är alla välkomna att lägga upp vad de vill på facebook så länge det inte sårar, förnedrar eller är olagligt. Att "Nu fyller vi FB med det vi gillar för att det ska bli mindre av det ni inte gillar". Sorry, men om jag delar något så är det för att jag gillar det, och/eller för att jag tycker att mina vänner bör se det, ingenting annat.


Nu har vi pratat om var jag är och hur jag hamnat här, låt oss fokusera på; hur ska jag komma ur det? Min tanke, som jag och Goron är ense om, är att ta det lugnt och försöka hitta de lugna bra energierna, helt enkelt försöka att fokusera på det positiva, för egentligen mår jag inte dåligt, jag låter bara de negativa energierna ta för mycket plats.


Hur gör ni andra när det känns som att negativiteten håller på att ta över? 9 kommentarer:

 1. I am so sorry.
  I step away from the negative people whenever I can. They don't help and only bring me down.
  I do hope you find some peace.
  As a question - can you add the translate button to your page?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks for the tip about the translate button =) It has now been added in the upper right corner. Since Google Translate is rather creative, if something sounds odd to you, just pop the questrion in the comments, and I'll do my best to answer it =)

   I'm hoping to find some peace. Also, my dear Tolkien society has a meeting this saturday, and that will shed some light into my life =)

   Radera
 2. Vad jag gör? Tar FB-paus. Superskönt om det så bara är en enda dag. Att stänga av datorn helt hjälper också, för det är ofta där man sitter och mår dåligt.
  Läser, dricker te, klappar katt, mediterar, tar en promenad, gör en av alla andningsövningar/meditationer jag lärt mig genom åren. Och om det behövs drar jag på en tear jearker-låt och låter tårarna flöda.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket =) Jag är usel på att ta Internet-pauser, där finns det mycket att göra. Ska testa det, kan mycket väl bli redan på lördag. Gick på ett core-pass idag och det planerar jag att göra nästa vecka med, för det stärkte och peppade. Alla former av rörelse har jag märkt hjälper mot det jag kallar för "skräpenergi"-dvs. den som en sur, rastlös och drinig.

   Tack och lov så är mitt gråtbehov ganska litet, så jag spelar musik som påminner mig om att livet trots allt är okej. Och ja, det blir en hel del (gott) te också =)
   Kram tillbaka =)

   Radera
 3. Facebook kan minsann göra en bitter! Jag tror att jag överlag skulle vara lyckligare utan, men jag är ärligt talat rädd att lämna för att det känns som att många vänner och bekanta skulle glömma bort att man ens finns då :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en realistisk risk, och oss emellan så tror att de här problemen och attityden finns på hela internet, och lämna internet är det garanterat värt. Jag tror på att fylla facebook med det som är positivt, inte för att dissa något annat, utan för att en vill ha det så.

   Radera
  2. Ja jag jobbar på att i alla fall minska min närvaro på facebook, försöker mest att fokusera på att titta enbart på människor jag är engagerad i samt svara på mejl. Onödigt scrollande som gör mig bitter sen ångrar jag bara :S

   Radera
  3. Ja, det försöker jag också. Och framförallt, inse att jag inte behöver bemöta all världens idioti själv.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.