söndag 3 januari 2016

Star Wars Episode VII "The force awakens"

Jag har varit "Star Wars"-fantast sedan jag var 13 år. Det är många års kärlek och förväntningar som en enda film ska bära upp. Det blev på nyår jag och Goron såg filmen och det föregicks av några veckor när mitt beteende snarare liknade en "Star Wars"-hatares: Jag slutade följa vänner på Facebook (lugn,  ingen vänskap har avslutats pga detta), klickade ner sidor som andades något om "The Force" och kastade mig över fjärrkontrollen som ett vilt djur om "Star Wars" nämndes. Först tänkte jag skriva ett spoilerbemängt inlägg, men med tanke på hur mycket ansträngning jag lade ner så tänker jag inte göra det.

Det här är bra. Det här är riktigt bra. Det som gjorde mig gladast är att jag fick "Star Wars"-känsla redan i en av de tidiga scenerna, och att den är gjord med så mycket kärlek till Episod IV-VI. Jag kan inte sätta fingret på vad "Star Wars"-känsla är, det vore som att säga exakt varför jag och Goron blev kära, men det jag vet är att den var till stora delar frånvarande i Episod I-III. Det går att se "The force awakens" som sin första "Star Wars"-film, men har du sett de tidigare så blir det mycket roligare, för referenserna är många.

Ett av de stora skälen till att jag blev Star Wars-fan är Leia, och i den här filmen får jag inte bara henne, utan även Rey, en av de skönaste kvinnliga karaktärer jag har sett på film på år och dag. Jag tror att mitt 13-åriga jag fick en fancrush på direkten =)

Vill du diskutera "The force awakens" med mig gör jag det gärna i kommentarerna. Spoilervarna gärna och läs på egen risk.
10 kommentarer:

 1. såg filmerna typ 1982, håller än.

  SvaraRadera
 2. I have heard lots of good things about it. Perhaps I will see it. Perhaps.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I recommend it. And don't stressed up about finding IMAX tickets, it's good enough to enjoy in a regular cinema.

   Radera
 3. En riktigt bra film som värmer ett gammal Star Wars-hjärta. 4/5 i betyg får den av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Värmer ett gammalt Star Wars-hjärta" är en väldigt bra beskrivning. En annan bloggvän skrev väldigt fint att den "Kärleksfullt för in Star Wars i en ny generation"

   Radera
 4. Är egentligen mer ett Star Trek-fan men gillar allt SW skarpt själv! Och jag gillade filmen stort! OBS SPOILER kommer här:  tycker det är så härligt att det är en kvinna som är den "utvalda" och att hon är så stark. Tragikomiskt är att se hur fanboys i forum och youtube-kanaler vända ut och in på sig för att få det till att det nog är en kille som är den stora hjälten ändå... Eller det än mer tragikomiska att stora leksakskedjor inte ens tagit in de dockor som finns på huvudpersonen, nämligen Rey... Snacka om att inte vilja acceptera saker som de är utan försöka ändra verkligheten efter kartan...

  Ser jättefram mot Del VIII nu! =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser också fram emot Episod VIII som sjutton. Angående hela Rey som actionfigur-historien tycker jag att det är väldigt synd och dessutom feglir från Disneys sida. Tänk på alla småkillar som älskade Elsa i "Frost". Hoppas att de tar till sig detta inför den. Å andra sidan är det lite synd att fokus handlar på detta, SW är så mycket större än leksaker.

   Kul att du fastnat mer för Star Trek, det gjorde aldrig jag, även om jag tycker att JJ Abrams filmer är riktigt bra.

   Radera
 5. Jag har inte sett alla star wars, jag fastnade inte, men den här nya ska jag nog se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det-jag tror att du kan gilla den. JJ Abrams är jätteduktig på att ta etablerade fandoms och göra filmer så att både inbitna fans och gemene hen kan gilla dem.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.