fredag 5 februari 2016

Är det nu "Peak mello" är nådd?

Håll i hatten, nu tänker jag blogga om Melodifestivalen. Jag var ett stort fan till Melodifestivalen tidigare (a note for my international readers, Melodifestivalen, or Mello as it is called, are the national trials for the Eurovision Song Contest, and they are also the greatest tv event in Sweden) men slutade eftersom jag kände att det blev tråkigare och inte handlade om musiken längre. Förra året såg jag det efter flera års uppehåll, enbart för att min store inspiratör Rickard Söderberg var med. Ett värdigt farväl.

I år, när jag bestämt mig för att inte titta, verkar det bli årets skandalår, där både en programledare fick hoppa av (pga att hon gjorde reklam, vilket inte går ihop med public service där Mello sänds) och igår kväll blev en artisterna, Anna Book, diskas pga att hennes låt även tävlat i Moldavien. Oerhört sorgligt för artisten såklart, men det blir desto konstigare när en artist godkändes i en liknande situation som uppstod 2015. Min känsla, högst personlig, är Mello nu har vuxit sig så stort som det kan bli ("Peak Mello") och håller på att kollapsa under sin egen tyngd. Jag kan tänka mig att det är lite extra rörigt på kontoret, med tanke på att Sverige arrangerar Eurovision Song Contest nästa år, men iallafall.

Vad är då lösningen? Jag tror att det är att ta ner det i skalan, med färre deltävlingar och kanske inte skapa en sådan enorm hype. Kanske börjar detta sista lägerelds-program att bli lite obsolet. Vad vet jag?

Vad tror du som läser?

2 kommentarer:

  1. Jag håller med! Hysterin kring det är överdriven och löjlig och enligt mig så är inte speciellt många låtar särskilt bra heller. :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag räknade en gång ut att en deltävlinge är 90 minuter, varje låt är max 3 minuter-det blir 24 minuter musik (undantaget mellanaktsuppträdande) Och det ska kallas Sveriges största musiktävling. Jag har inget emot att Melodifestivalen sänds, men när det inte går att byta kanal utan att höra snack om Mello, så blir det bara löjligt.

      Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.