måndag 25 december 2017

Julen, nu gör jag slut med dig.

Kära Julen,

Du borde egentligen har förstått att det skulle sluta så här. Om du fortsätter att gå omkring stressa mina vänner, göra människor vansinniga och låta de använda din traditioner som en ursäkt att bete sig som elaka troll utan att du säger ifrån, så håller det inte längre. 

Om du, Julen, hade kommit in i matchen hade det kunnat fungera. Istället för att använda det sämsta argumentet i mänsklighetens historia "Så har vi alltid gjort/Så har det alltid varit" och öppnat upp för att människor ska behålla sina värderingar, istället för att plocka fram något gammalt mossbelupet från sekelskiftet, så hade vår relation sett helt annorlunda ut. Hade du tänkt på att kärleken måste ha lika mycket luft som pelarna i ett grekiskt tempel, vilket gäller att sunda relationer, så hade många tårar och ångest sluppit att existera. 

Jag är ledsen, Julen, men du är helt inte rolig längre. Du är krav, stress och tvång. Som jag redan skrivit upprätthållande av gamla sunkiga tramsiga traditioner och normer, samt att du får mig att känna mig som att jag inte hör hemma eller passar in. Jag är dock mer värd än så, så nu snör jag på mig mina kängor av veganläder och sparkar ut så att du flyger långt, långt bort.

Julen, det är slut mellan oss.

4 kommentarer:

 1. Hugs. And smiles. Faithless lovers should indeed be treated that way.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you =) Christmas has been a faithless lover for many years, and this year was so bad, I won't stand for it anymore. Thank the Universe, I have a faithfull love by my side in this.

   Radera
 2. Svar
  1. Sorry anonym, mitt kommentarsfält visar inte emojis. Du får nog utveckla dig i ord om du vill ha det sagt.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.