onsdag 17 september 2014

Mitt i allt

Det var några dagar sedan jag skrev senast. Det har varit en hel del tankar i huvudet under veckan. Dels så blåser förändringens vindar, och vi får se om jag kliver ur den med håret lätt rufsat eller helt omtumlad. Det kan gå hur som helst, men de senaste dagarna har jag fått en känsla av att det kommer att gå bra, och det är det jag tänker gå på tills motsatsen är bevisad.

Blåsten har fått mig att fundera på hur jag kan göra för att hushålla med min energi och helst hålla den frisk och positiv. Jag har kommit fram till att det som behövs är att:


 • Vara ärlig mot mig själv och mina behov
 • Umgås mer med människor som får mig att sänka axlarna och pulsen
 • Umgås mindre med människor som ska ta hand om mig oombedda och göra mitt liv till ett projekt
 • Göra saker jag tycker är kul och vill göra. 
Dessutom har jag börjat fundera på att göra verklighet av akvariedrömmarna. Var trött, arg och ledsen efter ha blivit illa behandlad i en så kallad "må bra"-grupp på Facebook. Jag och Goron (mitt stora stöd i detta) åkte till en byggmarknad för att leta efter en klädhängare. Vi passade på att kolla in akvarie-avdelningen och när jag gick omkring där och tittade på fiskarna så märkte jag hur min puls gick ner och den vassa ångestklumpen i magen blev något mjukare och mer lätthanterligt. Så när vi har kunnat bestämma oss vilka fiskar vi ska ha (något färgglatt blir det) så blir det ett akvarium.

2 kommentarer:

 1. Choosing who to socialise with (and when) is a wonderful start.
  We have a fish tank. They are beautiful, and soothing and a lot of work. Tanks need regular cleaning. And it isn't an easy job.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I've had a lot of fish tanks before =) I was even chairperson of the Stockholm aquarium association once. So I have a plan, to make a tank that is both beautiful and low maintenance.

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.