tisdag 9 september 2014

Ut ur komfort-zonen

Det är inte bara brytningstid i vädret just nu-här i Sverige slåss sommaren och hösten om herraväldet,  det är ganska mycket som hänger över mig och Goron just nu, och jag får kämpa för att palla de skurar av ovälkommen energi som världen kastar över mig just nu. Passade på att ta en tur till centrum också, det var rätt skönt att a) promenera (Goron är bilkille) b) handla och ta en tur till biblioteket. För mig fungerar biblioteket lika bra som tröstshopping. Kom hem med fem böcker, om feng shui, vikingatiden samt en bok "Julmatchen på västfronten" om en händelse under första världskriget, samt en bok om häxor.

Klev ur komfort-zonen idag genom att, trots att jag var trött, bege mig till gymmet för ett specialpass yoga. Det var fokus på solhälsningen-och jag och solhälsningen var inte kommit överens. Efter att ha fått en grundlig genomgång och därefter gjort ett stort antal av den, kan jag nu säga att jag har brutit ner mitt psykiska motstånd. Som alltid är kroppen skön efter att ha yogan, den bryter liksom ner mycket negativ energi i kroppen. Inte en universal-lösning, men en bit på vägen. Dessutom är jag nöjd med att ha brutit ner ett hinder (mitt motstånd mot solhälsningen) för ägna mig åt jag gillar (yoga).


2 kommentarer:

 1. Moving out of my comfort zone is scary, and I don't do it often enough. When I do, it is almost always worth while.
  And yes, a trip to the library (any library) is much more to my taste than shopping (except for books and plants).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Being out of the comfort zone is scary. I make a difference between the "This is how I always have done"-comfort zone, and the "This is where I am safe"-comfort zone. This especially applies to physical movement (I have a slight motoric and balance disorder)

   Yes, the library. Libraries have been everyday luxury since I was a child. Those are happy childhood memories, coming home with a heavy bag of books and not knowing which one to start with =)

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.