torsdag 2 oktober 2014

Mitt bästa år: Sammanfattning september och Oktober "Min mat"

Det har varit full kastrull senaste tiden. Det gör att jag missade att sammanfatta september. Temat för det var "min komfortzon" och även om jag inte hunnit så har jag klivit ur min komfortzon på ett sätt. De senaste dagarna har jag faktiskt valt att ibland lägga ner striden och bita i det sura äpplet. Det är ganska ovant för att vara jag. Jag har börjat att arbeta på acceptans, att hantera att vissa situationer inte är så roliga, medan jag arbetar på att göra det bättre långsiktigt.

Nu går vi in i oktobers utmaning som är "Min mat". Både lätt och svårt, jag är matnörd men vi har ett komplicerat förhållande. Mina planer är att hitta tillbaka till hur jag åt när jag mådde som bäst, och få ihop det till att passa med mig och Goron. Det är ju en vegetarian och matnörd samt en korv och makaroner kille som ska samsas. Det är min plan-att hitta tillbaka till balansen och att äta som jag vill och mår bra av.

4 kommentarer:

 1. Det låter som en bra insikt, att lära sig hantera situationer långsiktigt. Bra jobbat!

  Angående matmånaden, ser fram emot detta. Hoppas det går bra för dig och att du kan få i dig den mat som är god och bra för dig. :) Även saker som är gott och kanske inte så nyttigt. Vi har börjat med lite soppa och höstgrytor här hemma, det är mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Linnea. Ibland har det faktiskt handla om saker som att erkänna att det är trött och jobbigt och att jag behöver få släppa ut känslor när jag har behövt bita ihop en hel dag.

   Vi har långsamt börjat med höstmaten. Igår blev det en fantastisk grönkålspasta som fungerade både varm och kall.

   Radera
 2. Good luck. Ambitious plans - but so worth while.

  SvaraRadera
  Svar
  1. It sure is. I think it should not be to hard. For a non-vegetarian, my sweet Goron is really fond of vegetarian and vegan food =)

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.