onsdag 29 oktober 2014

Nu är vi vuxna på riktigt =)

Det har tagit tid sedan jag bloggade senast, men det är svårt att blogga och ställa in en dubbelsäng samtidigt ;-) Goron och jag fick nog av att dela min 120 säng, vilket i och för sig är mysigt eftersom man ligger nära, men det blir trångt. Så iväg till IKEA och investera i en säng. Brimnes heter den. (Som den nyfikna människa jag är blev jag tvungen att googla och Brimnes ligger tydligen på Island. Vem är det som döper Ikeas prylar egentligen?)  Ruskigt effektiva var vi också. På tre timmar hade vi köpt den nya sängen, burit upp den till lägenheten, monterat ner den gamla sängen och kört den till återvinningscentralen.Den står nu uppe. Vi har inte i lådorna på sidan ännu men det kommer. Det är jätteskönt. Dels är sängen mycket högre än min gamla, dels har vi en sänggavel där vi kan ställa saker, både praktiskt och som prydnad. Första natten kändes det som att jag var på chartersemester, med en stor pampig vit säng och alldeles nya lakan. 

Lite sorgligt var det att slänga ut den gamla sängen, jag hade en del fina minnen från den. Men som jag konstaterade, det jag slänger ut är inte de fina minnena, det är sängen och de negativa minnena av alla nätter jag har gråtit ensam i den samt alla stunder jag har legat där och livet har känts meningslöst.

Det kommer ett nytt inlägg med egna bilder när vi har monterat färdigt och fixat sänglampor och sådant. Då ska jag också berätta mer om hur vi tänkt. 

Bild från IKEA

6 kommentarer:

 1. Wow. And I love that you can retain the good memories of your old bed - and move forward to increased comfort. And more great memories...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I'm doing my best. It felt good too, It improved the room. Plus, an improved bed means improved sleeping, which will do me good =)

   Radera
 2. Haha, vi sov i en 90 cm säng i 2 år innan vi köpte vår 140 som vi har nu :'D och vi ligger ändå tätt tätt intill varandra så två katter har gott om plats med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, Goron och jag kröp ihop i en 120 cm säng i ett halvår nu. Vi kände dock att när en av oss är 195 cm lång och har lite ryggproblem och den andra är en propeller när hon sover så är det läge att ha lite utrymme. Nya sängen är dessutom vacker.

   Radera
  2. Ja det beror ju lite på hur man är i sömnen xD Vi är rätt duktiga på att sova lugnt så jag tror det är därför det funkade så länge med liten säng.

   Radera
  3. Jag är inte så duktig på att sova lugnt =) Dessutom har vi olika dygnsrytm, Goron och jag, så det är rätt skönt att kunna gå och lägga sig utan att den andre behöver känna det =)

   Radera

Jag svarar kommentarerna här i min blogg så att alla har chansen att hänga med i diskussionerna.